De Flora & Fauna van Luxemburg

(Leestijd: 1 minuut)

Onlangs hebben wij u een officiële Luxemburgse 5 Euro Herdenkingsmunt van Sterling zilver en Nordic Gold aangeboden. Meermaals is ons gevraagd of wij nog meer munten uit dezelfde serie kunnen aanbieden. Echter is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste exemplaren belanden al kort na uitgifte in verzamelingen.

Dat gold ook voor de munt die u hier kunt reserveren. U heeft deze kans te danken aan een Belgische handelaar die zo vriendelijk is geweest een paar exemplaren aan ons te verkopen. Zo blijkt wederom hoe belangrijk het is om goede contacten te onderhouden in binnen- en buitenland.

Het nadeel van dit soort aanbiedingen is dat er vaak verzamelaars zijn die de boot mislopen. Er zijn simpelweg te weinig exemplaren beschikbaar. Vorige week was de Franse munt bijvoorbeeld in vier uur uitverkocht. Klik hier om direct naar uw bestelformulier te gaan, want op is op!

De prachtige munt die u vandaag kunt bestellen is een vervolg in de serie munten met het thema Flora & Fauna van Luxemburg. Op deze munt staat het welbekende riet centraal, uitgebeeld met onder andere een rietplant en een vogel. Dit dier lijkt erg op een mus, maar het is een Rietzanger.

Zoals het begin van de naam doet vermoeden, verblijft deze vogel graag in gebieden met veel riet. Of het tweede deel van de naam ook toepasselijk is? Daarover verschillen de meningen waarschijnlijk. In Luxemburg heeft de vogel de minder flatterende naam ‘klenge Jaizert’. Oftewel, de kleine schreeuwer.

De bijzondere munt van Sterling zilver en Nordic Gold wordt geleverd in de officiële blisterverpakking. Deze speciaal ontwikkelde verpakking bevat alle specificaties van de munt, maar ook uitgebreide informatie over het thema. Op één van de foto’s die wij hebben gemaakt kunt u de verpakking van dichtbij bekijken.

Ik wens u veel plezier toe met deze officiële Luxemburgse Herdenkingsmunt.

Deel het bericht