Frankrijk herdenkt Napoleon Bonaparte met speciale munt

(Leestijd: 1 minuut)

Aan het begin van de negentiende eeuw behoorde een groot deel van Europa tot het Franse Keizerrijk van Napoleon Bonaparte. Ook het huidige Nederland. Na het verliezen van de Slag bij Waterloo werd Napoleon echter verbannen naar het afgelegen eiland Sint Helena, waar hij in 1821 overleed.

Om zijn 200ste sterfdag te herdenken heeft het Franse munthuis Monnaie de Paris een officiële 10 Euro verzamelaarsmunt van puur zilver geslagen. Zoals vaak het geval is met zilveren Euromunten die Frankrijk uitgeeft, is deze Napoleon-munt in korte tijd uitverkocht. Echter is het ons gelukt om 25 exemplaren over te nemen van een Duitse handelaar die er teveel had ingekocht.

Indien u de schaarse herdenkingsmunt in Proof kwaliteit wilt bemachtigen, adviseren wij u direct te reageren. Meestal is de interesse in de Franse munten die wij aanbieden zeer groot en ontvangen wij veel meer dan 25 aanvragen. Klik daarom snel hier om naar uw reserveringsformulier te gaan en uw bestelling te plaatsen.

Op 2 december 1804 kroonde Napoleon Bonaparte zichzelf tot keizer en zijn vrouw, Josephine, tot keizerin. In opdracht van de nieuwe keizer maakte de Franse schilder Jacques-Louis David een prachtig schilderij waarop deze gebeurtenis is weergegeven. Dit 610 bij 932 centimeter grote schilderij is te bezichtigen in het Louvre in Parijs.

Een deel van het schilderij is afgebeeld op de officiële Franse 10 Euro die u nu kunt bemachtigen. Op de voorgrond ziet u Napoleon die de kroon vasthoudt die voor zijn vrouw is bedoeld. Daarachter is een knielende Josephine afgebeeld.

Op de keerzijde is de omtrek van de bekende Piramide van het Louvre te zien, met een klein deel van het Louvre op de achtergrond. Herkent u het kunstwerk in het midden van de piramide? Dit stelt één van de beroemdste beelden uit de klassieke oudheid voor, dat sinds 1884 een prominente plek in het Louvre heeft: de Nikè van Samothrake.

De schaarse Napoleon-munt wordt geleverd in de luxe presentatiecassette van Monnaie de Paris. Tevens ontvangt u het Certificaat van Echtheid waaruit blijkt dat u 1 van de 2.500 exemplaren wereldwijd in uw bezit heeft. Laat direct uw gegevens achter indien u hierin geïnteresseerd bent.

Ik wens u veel plezier met deze nieuwe Franse verzamelaarsmunt in puur zilver.

Deel het bericht