Zilveren Canadese Haida Series - The Bear munt 2016

€ 579,00
SKU
1241624144

The Haida Series - The Bear

Haida Gwaii is een eilandengroep in de Grote Oceaan. Het is een plek met een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, waardoor het dé inspiratiebron is geweest voor een nieuwe muntenserie van de Royal Canadian Mint. De Haida-serie. Haida-kunstenaar April White—Sgaana Jaad van de Yaghu’jaanaas Raven Clan – heeft voor deze serie drie bovennatuurlijke dieren uit de Haida-cultuur uitgekozen die elk op een eigen munt zijn afgebeeld: een beer, een arend en een orka.

Zilveren Canadese Haida Series - The Bear munt 2016 kopen

Op deze munt uit de Haida-collectie ziet u een betoverende afbeelding van een beer. Het lijkt erop dat de beer een menselijk kind in zijn armen houdt. Het sleutelwoord is echter “lijkt”, want volgens de oude Bear Mother Myth (de berenmoedermythe) kan de Beer met mensen trouwen. De nakomelingen van dit huwelijk kunnen, nadat hun berenmantels zijn afgedaan, levens alsof het gewone mensen zijn.

In het ontwerp op deze munt is de Beer zijn kind aan het beschermen. De uitgestoken tong symboliseert de communicatie tussen beiden, waarbij hij zijn wijsheid deelt onder het licht van een volle maan. Deze zilveren munt uit de Haida-serie van de Royal Canadian Mint is in Proof kwaliteit, bestaat voor 99,99% uit puur zilver en heeft een nominale waarde van 50 dollar.  

Meer informatie
Nederlandse naamgevingDe Haida Serie - De Beer
MetaalZilver
KwaliteitProof
Jaar van uitgifte2016
Fijnheid0,99990
Nominale waarde$ 50
Diameter (mm)65,250
Gewicht (gram)157,584
Theman.v.t.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zilveren Canadese Haida Series - The Bear munt 2016
Uw waardering
Copyright © 2018 Amsterdams MuntKantoor. Alle rechten voorbehouden.