Cut-Out Gilded Silver Maple Leaf kopen | Canadese-munten.nl

Online Canadese munten kopen

Wilt u online Canadese munten kopen? Dan bent u bij Canadese-munten.nl aan het juiste adres. Door onze uitstekende contacten met de Royal Canadian Mint - de officiële munt uitgevende instantie van de Canadese overheid - kunt u profiteren van de mooiste munten die Canada te bieden heeft.

Canadese-munten.nl is onderdeel van het Amsterdams MuntKantoor. Speciaal voor de Nederlandse markt heeft het Amsterdams MuntKantoor samen met de Royal Canadian Mint een uniek programma opgesteld met de mooiste munten uit Canada. Deze kunt u kopen tegen een scherpe prijs!


Bekijk alle gouden munten


Bekijk alle zilveren muntenUnieke samenwerking met de Royal Canadian Mint

De Canadese dollar is al sinds 1858 de officiële munteenheid in het land. De eerste vijftig jaar werd de Canadese dollar echter geproduceerd buiten Canada. De munten werden namelijk geslagen bij de Royal Mint in Londen. De Royal Canadian Mint (de Koninklijke Munt van Canada) sloeg haar allereerste munt op twee januari 1908. Deze munt, een 50 cent stuk, was het eerste muntstuk dat in Canada voor Canada werd geslagen. De eerste slag werd uitgevoerd door Gouverneur-generaal Earl Grey.

Canadese munten staan er om bekend technologisch zeer geavanceerd en van extreem hoogwaardige kwaliteit te zijn. Dat maakt de munten enorm gewild onder verzamelaars. Bovendien worden er elk jaar meerdere nieuwe munten en muntenseries uitgebracht door de Royal Canadian Mint. Deze munten lopen niet alleen zeer uiteen in prijs, want ook de ontwerpen zijn erg divers. Daardoor is er voor elke verzamelaar van Canadese munten wat wils!

Op deze webshop vindt u een uitgebreid aanbod aan gouden en zilveren munten uit Canada. Het Amsterdams MuntKantoor heeft namelijk een unieke samenwerking met de Royal Canadian Mint. Daardoor hebben wij de mogelijkheid om u enkele exclusieve munten aan te bieden. Bovendien kunnen wij een zeer scherpe prijs hanteren. Veel munten uit Canada kunt u dan ook kopen tegen de officiële uitgifteprijs.

Wat zijn gouden en zilveren Maple Leaf munten?

De bekendste munten uit Canada zijn sinds jaar en dag de Maple Leaf munten. Deze munten zijn vernoemd naar het ontwerp dat in de munten is geslagen. Op al deze munten ziet u namelijk het Canadese landswapen: het esdoornblad (de Maple Leaf).

De gouden Maple Leaf wordt uitgegeven sinds 1979. De eerste gouden Maple Leaf munten hadden een goudgehalte van 24 karaat, wat betekent dat de munten voor 99,9% uit puur goud bestonden. Bovendien zou het daar niet bij blijven. In 1982 sloeg het Canadese munthuis namelijk als eerste munthuis wereldwijd gouden munten met een goudgehalte van maar liefst 99,99%! De gouden Maple Leaf was dan ook de eerste puur gouden beleggingsmunt en wordt nog steeds als beleggingsmunt gebruikt.

Sinds 1988 worden ook zilveren Maple Leaf munten uitgebracht. Deze zijn geslagen in 99,99% puur zilver en daarmee is het de meest zuivere zilveren beleggingsmunt uit Canada. Net zoals de gouden versie weegt de zilveren Maple Leaf 1 troy ounce (31,1 gram).

Verschillende Canadese Maple Leaf ontwerpen

Elk jaar worden nieuwe Maple Leaf munten uitgegeven. Sommige zijn gemaakt van goud, andere van zilver. Ook lopen de nominale waardes van deze munten uiteen van $1 tot soms wel $1.000.000! De munten die u op onze webshop kunt kopen hebben gemiddeld gezien een nominale waarde van $1 tot $50.

Hoewel op de ontwerpen van al deze munten een esdoornblad te zien is, verschillen de ontwerpen enorm van elkaar. Sinds 2015 wordt er elk jaar zelfs een munt uitgegeven die de vorm heeft van een esdoornblad. Deze kunt u hier kopen.

Gouden of zilveren Maple Leaf munten kopen

Sinds de oprichting van het Amsterdams MuntKantoor behoren de Maple Leaf munten uit Canada tot de meest gevraagde munten. Vandaag de dag winnen de munten nog steeds aan populariteit, vooral onder verzamelaars van zilveren munten. Op zich is dat niet zo vreemd. Het zijn namelijk prachtige munten van puur zilver en de prijs ervan is altijd zeer aantrekkelijk geweest.

Wilt u ook zilveren Maple Leaf munten kopen? Bekijk dan de zilveren Maple Leaf collectie.

Daarnaast hebben wij ook enkele gouden Maple Leaf munten. Bent u daarin geïnteresseerd? Bekijk dan ook de gouden Maple Leaf munten

Copyright © 2018 Amsterdams MuntKantoor. Alle rechten voorbehouden.